In België ontsnapte gevangene aangehouden

Van onze redactie Vrijdag 03 Januari 2020

De politie heeft vanmiddag een 38-jarige man aangehouden. De Nederlander was op 19 december 2019 met vier anderen uit de gevangenis in het Belgische Turnhout ontsnapt.

De man ontsnapte samen met vier anderen op 19 december uit de gevangenis in het Belgische Turnhout. Ze klommen tijdens een avondwandeling over de zes meter hoge muur van de gevangenis. Ze klommen in een dode hoek van het videobewakingssysteem. Drie andere mannen konden vrij snel na hun vluchtpoging weer worden aangehouden.

De man had zich verstopt op de vliering van een woning toen het Fugitive Active Search Team (FastNL) van de politie het pand betrad om hem aan te houden. De man is in België tot 4,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor verschillende vermogensdelicten en moet nog 1557 dagen zitten. FastNL kwam de man op het spoor door verkregen informatie van Fast België. De politie kan niet vertellen in welke straat of wijk de verdachte is aangehouden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.