Dit is Nijmegen

Van onze redactie Hans de Groot Zondag 01 December 2019

Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

In de Meijhorst verzorgt Pack Mee Pai trainingen in Tai Chi, Kung Fu en Drakendans. Leraar Claemens Kwee, zijn Chinese naam is Kwee Wie Yang, geeft op een aandachtige, heel ontspannen en vrolijke manier les; het plezier van de leerlingen is overduidelijk.

Bij Kung Fu staat snelheid en explosieve kracht centraal. Trappen en slagen wisselen elkaar snel af. Claemens vertelt dat hij na een jarenlange training in deze Kung Fu-stijl van zijn leraar te horen kreeg dat hij nog ‘te wild ‘ was. Hem werd aangeraden Tai Chi te gaan doen, om rustiger te worden. Hij deed dat, en heeft nu meer dan 30 jaar ervaring in beide stijlen. Bij Tai Chi is er ook een fraaie zwaardvorm.

 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.