Dit is Nijmegen

Van onze redactie
24 november 2019
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
De 46 jeugdleden van Aqua Novio '94 trainen 4 keer in de week op verschillende locaties in- en rond Nijmegen. Synchroonzwemmen is zoveel meer dan een 'dansje in het water'. Synchroonzwemmen draait om lenigheid, kracht, conditie, techniek en uitvoering. Iedere zaterdag starten de meiden met landtraining in de sportschool en na 1,5 uur gaat de training door in het zwembad, waar de zwemsters 1,5 tot 2,5 uur in het water trainen.

Tijdens de landtraining rekken ze hun spieren, werken ze aan de uitvoering en bouwen extra conditie en kracht op. In het water staan dezelfde aspecten centraal als tijdens de landtraining. Bij synchroonzwemmen dans je in het water op muziek. Tijdens dit spetterende waterballet heb je een mooi glitterbadpak aan, make-up op en een kroontje in het haar. Synchroonzwemmen kun je alleen doen (solo), met z’n tweeën (duet) of met een groep.

De afdeling synchroonzwemmen van Aqua Novio is een hecht, gezellig team, waarin zwemsters, train(st)ers, bestuurders en ouders zich gezamenlijk inzetten om met plezier de top te bereiken. 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

Dit bericht delen:

Advertenties