Geen vuurwapen aangetroffen na aanhouding Achter de Bank

Van onze redactie
20 november 2019
De man die gisteravond door een zwaarbewapend arrestatieteam werd aangehouden nadat hij dreigde mensen neer te schieten, had geen vuurwapen. Dat blijkt na huiszoeking door de politie.
Bij de politie kwam gistermiddag een melding binnen dat een man dreigde anderen neer te schieten in een pand aan Achter de Bank. De politie rukte direct groot uit en zette een groot deel van het centrum af. Een aantal mensen die ook in het pand aanwezig waren werd tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen horecagelegenheid. Nadat de situatie werd bevroren, werd gewacht op een speciale eenheid van de politie en onderhandelaars.
 
De verdachte zat in een appartement van een zorgorganisatie die gehuisvest is aan Achter de Bank. Of er andere personen in het appartement aanwezig waren, was nog onbekend. Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies, bestaande uit agenten en mariniers, ging voor de ogen van gasten van de naastgelegen horecagelegenheid om tien voor zeven het complex binnen. Niet veel later werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er bleken geen andere personen aanwezig te zijn in het appartement.
 
De recherche startte gisteravond nog een onderzoek in de woning. Dit onderzoek werd vandaag afgerond. Bij de huiszoeking is geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte zal vandaag door de recherche worden gehoord. Het zorgkader zal de man verder onderzoeken.

Dit bericht delen:

Advertenties