Man dreigt met geweld in het centrum: politie aanwezig met kogelwerende vesten

Van onze redactie Dinsdag 19 November 2019
Bij de politie is vanmiddag een melding binnengekomen van een man die in een pand in het centrum dreigde met geweld. Een arrestatieteam hield de verdachte aan.

De politie kreeg even voor 16.00 uur een melding binnen dat er een man in een kantoorpand aan Achter de Bank, in het centrum van Nijmegen, anderen zou willen neerschieten. De politie schaalde direct op en zette de omgeving ruim af. Ook werd alle agenten verzocht kogelwerende vesten aan te trekken.

Ter plaatse bleek het om een appartementencomplex te gaan. Een aantal mensen die ook in het pand aanwezig waren werden tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen horecagelegenheid. Nadat de situatie werd bevroren, werd gewacht op een speciale eenheid van de politie en onderhandelaars.

Het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies, bestaande uit agenten en mariniers, ging om tien voor zeven het complex binnen. De verdachte werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Of de man daadwerkelijk een vuurwapen bij zich droeg en hoeveel mensen hij onder schot zou hebben gehouden, is nog onbekend. Niemand raakte gewond bij het incident. Omstreeks zeven uur werden alle straten weer vrijgegeven voor verkeer.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.