Dit is Nijmegen

Van onze redactie Ger Neijenhuyzen Zondag 08 December 2019
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

De renovatie van de Waalbrug is in volle gang. Wegdekdelen worden in de avond eruit gehaald; het fietspad gaat dan dicht zodat de vrachtwagens en de kraan de ruimte krijgen. Vervolgens wordt een houten werktent over het gat gezet. De medewerkers trekken een wegwerpoveral en een straalpak aan. In de werktent wordt het staal schoongespoten, gecontroleerd op roestvorming en met een coating behandeld. Daarna kunnen de nieuwe wegdekdelen geplaatst worden. Zodra die naast elkaar liggen, wordt het betonstaal gekoppeld en kan het beton erin. Zo ontstaat een mooie gladde ondergrond waar later het asfalt overheen komt.


Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.