Schade tijdens de Vierdaagse

Van onze redactie
31 oktober 2019
De 104de Vierdaagse van Nijmegen is van 21 tot en met 24 juli 2020. Natuurlijk zijn veel mensen weer van de partij, alleen zou het wel fijn zijn als het voor iedereen weer een onbezorgde tocht is. Het is altijd erg druk met tienduizenden mensen op de been en een ongelukje of een klein diefstalletje is zo gebeurd. Ook zakkenrollers en dieven mengen zich onder de menigte. Heel vervelend, maar wat is ertegen te doen?

Het is, vooral in verband met de grote drukte, verstandig om te denken aan een goede verzekering. Een gestolen telefoon komt regelmatig voor in de drukte. Op welke verzekering kan de schade verhaald worden? Een aanvullende buitenhuisdekking op de inboedelverzekering is dan bijvoorbeeld handig. Een gewone inboedelverzekering is niet voldoende. De waarde van de spullen wordt dan uitgekeerd uit deze aanvullende verzekering als er onverhoopt toch iets weggenomen wordt tijdens het lopen van de Vierdaagse van Nijmegen. Ook zijn er telefoonverzekeringen. Beter verzekerd aan de tocht beginnen zodat daarover geen zorgen bestaan en vrij van nare gedachten een start maken met de volgende Vierdaagse. Het is immers een feest! Een feest om hem elke keer weer te lopen en al die mensen weer te mogen ontmoeten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op de tweede dag blijkt dat tijdens het wandelen inderdaad de telefoon van één van de deelnemers is ontvreemd, gewoon uit de zakken. Kennelijk was de dief vliegensvlug, want niemand heeft het in de gaten gehad. Na enige tijd is het mobieltje gewoon verdwenen. Wat te doen? Onmiddellijk de provider bellen, bijvoorbeeld met het mobieltje van de buurman, en de simkaart laten blokkeren. Zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. Dat kan tegenwoordig online of ter plaatse op het politiebureau. Dit is een voorwaarde voor uitkering van het verzekeringsgeld. Na het doen van aangifte kan de verzekering ingelicht worden over de diefstal.

Conclusie

De 104de Vierdaagse van Nijmegen gaat weer een groot feestelijk evenement worden en voor iedereen afzonderlijk weer een een ervaring met een lach en een traan. Laat het feest niet bederven door een paar vervelende mensen die misbruik willen maken van de drukke omstandigheden. Er komen mensen uit de hele wereld meelopen en meegenieten. Het is een wandelprestatietocht en het gaat om de prestatie van het lopen. Vier dagen heerlijk wandelen in de stad aan de Waal. Dan, na vier dagen, de intocht over de Via Gladiola en het Vierdaagsekruis kan in ontvangst genomen worden. Zorg vooraf voor een goede verzekering, net zoals voor voldoende drinken tijdens het lopen. Dan kan het feest niet meer stuk en hebben we er met z'n allen weer een vrolijke happening van gemaakt! Tot juli 2020!


Dit bericht delen:

Advertenties