Man aangehouden na zoekactie met politiehelikopter

Lars Schwachöfer Vrijdag 09 Augustus 2019

Afgelopen nacht vond omstreeks half drie een inbraak bij een bedrijf aan de Handelsweg plaats. Met behulp van een politiehelikopter en een brandweerboot kon een 31-jarige verdachte worden aangehouden.

De politie reageerde met meerdere eenheden op de inbraakmelding. Agenten zochten met beveiligers in de omgeving naar drie verdachten. Ter ondersteuning werden ook de blusboot van de brandweer en een politiehelikopter gealarmeerd. Vanaf de boot werden de kades van het Maas-Waalkanaal afgespeurd. De politiehelikopter zocht mee vanuit de lucht.

Na korte tijd werd een verdacht persoon waargenomen in de struiken aan de Westkanaaldijk, ter hoogte van de Lagelandseweg. Meerdere agenten, waaronder een hondengeleider met zijn hond, zijn naar de locatie gereden. De verdachte probeerde nog te vluchten, onder andere door het Maas-Waalkanaal in te gaan, maar de agenten konden hem al snel aanhouden. Iets verderop werd een bus aangetroffen in de struiken.

Tijdens de vluchtactie raakte de verdachte, een 31-jarige man uit Beuningen, lichtgewond. Agenten lieten een ambulance komen om de man na te kijken. Hij is onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Nadat hij behandeld is in het ziekenhuis werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau.

In de bus werden gestolen goederen aangetroffen. Welke goederen dit betrof, kon een woordvoerster in verband met het onderzoek niet vertellen. Een berger heeft de bus weggesleept voor verder sporenonderzoek. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die meer weten over de inbraak of de daders.

Heeft u iets gezien in de omgeving van de Handelsweg, Industrieweg, Oostkanaaldijk of Westkanaaldijk, of weet u meer over de twee ontkomen verdachten? Neem dan telefonisch contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.