[VIDEO] Trainen in de Spiegelwaal voor Swim to Fight Cancer

Mike Tomale
18 augustus 2019
Team Jab4Life trainde vanmiddag in de Spiegelwaal. De zwemmers vertrokken vanaf de steiger, rechts naast de Snelbinder. De gevoelstemperatuur buiten was een graad of 18, door de wind en de motregen. De temperatuur van het water was volgens de zwemmers iets hoger.
De zwemmers trainden vandaag voor de tweede keer met z'n drieën in open water. Volgens Robin Sonjé waren de omstandigheden om te trainen vandaag beter. Vorige keer waaide een sterke wind en waren de golven veel hoger. Doordat de golven hoger waren kregen de zwemmers iedere keer water in hun mond als ze met hun hoofd boven kwamen om adem te halen.

1.500 meter borstcrawl

Er werd vandaag gezwommen langs de Lentse Warande naar de Waalbrug en daar omgekeerd dezelfde weg terug. Terug zwemmen bleek een stuk moeilijker, omdat de zwemmers de wind van voren kregen en ze de stroming tegen hadden. Het streven van de zwemmers is om straks op 8 september de 1.500 meter door middel van borstcrawl in één keer af te leggen. Tot aan de dag van het evenement volgen er nog twee buitentrainingen.

Het drietal traint hard om mee te kunnen doen aan Swim to Fight Cancer dat zaterdag 8 september zal worden gehouden. Ze halen daarmee geld op voor Stichting Fight Cancer. Team Jab4Life heeft ondertussen al meer dan € 1.700,- opgehaald.

Nieuws uit Nijmegen zal Robin en zijn team blijven volgen tot en met 8 september.


Dit bericht delen:

Advertenties