Swim to Fight Cancer: Team Jab4Life

Mike Tomale
7 augustus 2019
Swim to Fight Cancer Nijmegen zal op 8 september in de Spiegelwaal worden gehouden. Individuele deelnemers en teams halen zoveel mogelijk donaties op voor Stichting Fight Cancer. Deze stichting werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.
Vorig jaar was de totale opbrengst van het evenement maar liefst € 159.493,61. De organisatie heeft dit jaar de ambitie het bedrag te verdubbelen. Momenteel staat de teller in totaal op € 24.531. Een van de deelnemende teams, Jab4Life, heeft nu al meer dan € 1300,- opgehaald.

Team Jab4Life

Robin Sonjé is een van de drie deelnemers van Team Jab4Life. ‘De letters JAB zijn de initialen van de straat waar de teamgenoten wonen', legt Robin uit. 'Bij de eerste editie vorig jaar stond ik met mijn vriendin en de kinderen aan de kant om anderen aan te moedigen. Dit jaar willen wij zelf meedoen. Een goede vriendin met haar eigen verhaal heeft dit evenement in een half jaar tijd uit de grond gestampt. Er gaat een enorme kracht van uit. We moeten wel zwemmen.'

Robin heeft in zijn jeugd door botkanker een been verloren en heeft zich daarna helemaal gestort op het zwemmen. Hij heeft in zowel binnen als buitenland wedstrijden gezwommen. Voor de 1500 meter die gezwommen wordt in de Spiegelwaal op 8 september maken hij, zijn vriendin en een goede vriend zich geen zorgen. Ze trainen er hard voor en hopen dat ze veel geld bij elkaar krijgen om te doneren aan kankeronderzoek. ‘We zijn heel erg verrast en geïnspireerd geraakt door de vele donaties en steun die we krijgen', aldus Robin Sonjé.

Nieuws uit Nijmegen zal Robin en zijn team blijven volgen tot en met 8 september.

Swim to Fight Cancer

Volwassenen die meedoen zwemmen een afstand van 1.500 meter. Het is voor volwassenen die van een uitdaging houden ook mogelijk een afstand van 3.000 meter af te leggen. Deelnemende kinderen vanaf 9 jaar met een A en B-diploma zwemmen 500 meter. Kinderen houden door het oefenen voor de ‘Swim’ hun zwemvaardigheid op peil.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website van Swim to Fight Cancer Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties