Dit is Nijmegen

Van onze redactie Hans de Groot Zondag 08 September 2019

Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

‘Het is elke keer een verrassing wat je hier eet, telkens iets anders’, zegt een gast bij Buurt aan Tafel. ‘Ik heb ook altijd een leuk gesprek, ik blijf terugkomen’, valt een tafelgenoot haar bij.

Bij Buurt aan tafel in Nijmegen Oost is eens in de 2 weken op dinsdag een heerlijke maaltijd te krijgen, voor slechts 10 euro. Vluchtelingen die in Nijmegen wonen, maken een gerecht uit hun eigen land. Zij verdienen hiermee een enigszins stabiel inkomen. Vanavond koken Gina en Samrawit Ghanees voor maar liefst 72 gasten.

Velen begroeten elkaar enthousiast en de gesprekken aan elke tafel zijn zeer geanimeerd. Er zijn altijd nieuwkomers maar ook veel vaste gasten, zoals vaste gast Fransje. Zij is met haar 98 jaar de oudste.

Initiatiefneemster Louise Fontein kondigt het menu aan, alsook de muziek tussen de gangen door. Vanavond zingen Lo en Bart, het publiek luistert ademloos, soms met gesloten ogen.

Louise vertelt: ‘We willen van dit parochiehuis een mooie warme plek maken voor mensen uit de buurt, nieuwkomers en vluchtelingen. Het initiatief is vijf jaar geleden uit contacten met opvangkamp Heumensoord ontstaan. We willen een plek van verbinding en inspiratie, waar mooie dingen ontstaan. Niet groots, maar in echte contacten. ‘

 

 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.