Dit is Nijmegen

Mike Tomale
4 augustus 2019
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Anne-Marie Jansen is conservator bij het Van 't Lindenhoutmuseum aan de Scherpenkampweg en is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Ze woont zelf in een van de overgebleven historische gebouwen op het terrein en voelt zich helemaal op haar plaats.

De enthousiaste conservator houdt zich onder andere bezig met het informeren van bezoekers en geïnteresseerden en bij het helpen van mensen die op zoek zijn naar materiaal in het uitgebreide archief van het museum. Daarbij ziet ze erop toe dat de regels voor wat betreft de privacy van de persoonlijke dossiers netjes worden nageleefd. Ze legt graag uit wat er te zien is in het rijksmonument en vertelt bij ieder museumstuk een unieke verhaal.

Anne-Marie geeft aan dat ze volgend jaar met pensioen gaat en dat de expositie 'Vrouwen van Neerbosch' een beetje een dingetje van haarzelf is. 'Dit heb ik na 10 jaar hier te hebben gewerkt mijzelf toegeëigend’, licht ze toe. In de expositie staan de vrouwelijke bewoners van Neerbosch centraal die zich ieder op hun eigen wijze hebben ingezet voor de medemens. De expositie loopt tot eind 2020.

Net zo trots is Anne-Marie op het meest geactualiseerd onderdeel 'Veilige oord in Oorlogstijd' in de voormalige Weezenkapel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Neerbosch een veilige thuishaven voor weeskinderen, voor Gelderse evacués en Engelse soldaten.

Het Van 't Lindenhoutmuseum is zeker de moeite waard om te bezoeken en is elke woensdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend en elke eerste zondag van de maand van 12.00 uur tot 16.00 uur.

 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Dit bericht delen:

Advertenties