Meerdere mensen beroofd; verdachte door politiehond gevonden

Van onze redactie
22 juni 2019
De politie heeft afgelopen nacht op het Javaplein een 30-jarige verdachte van een gewelddadige beroving aangehouden. De man wordt ook verdacht van een beroving gistermiddag in het Goffertpark.
De politie kreeg afgelopen nacht een melding dat een man en vrouw op de Sint Annastraat met geweld van hun eigendommen beroofd waren. Meerdere eenheden van de politie reageerden op de melding. Het mannelijke slachtoffer, een 24-jarige man uit Arnhem, werd door de man meerdere keren geslagen, bij hem werd geen buit gemaakt. De 23-jarige vrouw afkomstig uit Nijmegen werd beroofd van haar tas. Na de beroving ging de man er vandoor.

Tijdens de zoekactie naar de verdachte werden agenten geattendeerd op nog een beroving op de Sint Annastraat, die kort voor de andere beroving zou hebben plaatsgevonden. Hierbij werd hetzelfde signalement gegeven. Tijdens deze poging beroving werd een 19-jarige man uit Nijmegen van zijn fiets getrapt en mishandeld. De man raakte hierbij gewond. Hier werd geen buit gemaakt. De slachtoffers en enkele getuigen werden door de politie opgevangen en meegenomen naar het politiebureau. Een ter plaatse gekomen hondergeleider is met een diensthond gaan zoeken naar de verdachte.

Op basis van het signalement zag een agent de verdachte na enige tijd lopen op de Sint Annastraat. Bij het zien van de agenten ging de man er vandoor. Hierop volgde een achtervolging te voet. Op het Javaplein verloor de agent de man uit het oog. Het vermoeden was dat hij zich in de struiken verborgen hield. Hierop werd de omgeving afgezet. Met behulp van een politiehond werd de verdachte in de struiken aangetroffen. Aangezien hij niet meewerkte werd hij door de politiehond gebeten. De man kon worden aangehouden en na behandeling van zijn wond worden ingesloten.

In de zakken van de man werden de eigendommen van de slachtoffers aangetroffen. Ook blijkt dat de man vermoedelijk gistermiddag een 64-jarige vrouw in het Goffertpark beroofd heeft van haar tas. De politie laat weten dat er mogelijk meer mensen slachtoffer zijn geworden van de verdachte. De politie komt graag in contact met getuigen van beide overvallen en gedupeerden. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Dit bericht delen:

Advertenties