Politie pakt drie verdachten op voor woningoverval Kerkstraat

Van onze redactie
11 juni 2019
De politie heeft vanochtend drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij de overvallen op een woning aan de Kerkstraat op maandagavond 4 maart en een woningoverval op woensdagavond 20 maart aan de Hogesteeg in Ammerzoden.
De verdachten in de leeftijd van 24, 25 en 25 jaar oud komen uit Cuijk, Nijmegen en Druten. De politie startte na beide overvallen een onderzoek op en lopende dit onderzoek kwam naar voren dat er mogelijk relaties zijn met beide overvallen.

Overval Ooij

Bij een woningoverval in Ooij op drie februari werd door 3 van de mannen een bewoner in zijn woning vastgebonden met tape en op zijn been geslagen met een breekijzer. De mannen namen 2 portemonnees met inhoud mee. Na de overval in de woning is het slachtoffer naar de buren gegaan die vervolgens de politie hebben gewaarschuwd. Volgens getuigen zou het drietal in een kleine donkerkleurige auto zijn gevlucht. Wat opviel was dat de auto een bijzonder opvallend geluid had.

Overval Nijmegen

Op maandagavond 4 maart werd omstreeks 22.45 uur een ouder echtpaar overvallen in hun woning aan de Kerkstraat door vermoedelijk drie mannen. De bewoners werden opgesloten in een kamer nadat de mannen diverse waardevolle spullen hadden buitgemaakt. Ook zou er gedreigd zijn met een wapen. De mannen sloegen na hun daad op de vlucht. Het ouderpaar wist uiteindelijk de aandacht te trekken van een passant die de politie waarschuwde. Aan deze overval werd ook in het programma Bureau GLD van Omroep Gelderland aandacht besteed.

Overval Ammerzoden

Op woensdagavond 20 maart overvielen vier mannen een woning aan de Hogesteeg in Ammerzoden. Dit was omstreeks 23.30 uur. In de woning waren een man en een vrouw aanwezig die door het viertal werden bedreigd. Tijdens de zoektocht naar de daders werden ook een helikopter en een speurhond ingezet.

De politie zet het onderzoek voort en op dit moment worden er geen nadere mededelingen gedaan.


Dit bericht delen:

Advertenties