Getuigen gezocht van gewapende overval Kerkstraat

Lars Schwachöfer
5 maart 2019
Gisteravond heeft tussen half elf en elf uur een gewapende woningoverval plaatsgevonden in de Kerkstraat. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks half twee afgelopen nacht hoorde een fietser in de Kerkstraat hard geklop vanuit een woning. Hij besloot de tuin in te lopen en zag een briefje op het raam met de tekst 'help, bel 112!'. De man beldde direct de politie, die met meerdere eenheden uitrukte. De bewoners, een echtpaar van beiden ongeveer 70 jaar oud, bleken overvallen en opgesloten in hun eigen huis. De politie zette direct de omgeving af, probeerde de woning in te komen en zocht naar verdachten.

Er werden geen verdachten in de omgeving meer aangetroffen. De politie heeft de deur geopend en het echtpaar uit de kamer bevrijd. Het echtpaar zat al enkele uren opgesloten in de kamer nadat ze overvallen waren. Drie gewapende mannen met bivakmutsen waren het huis in gedrongen. Hierbij dreigde een van de mannen met een vuurwapen. Nadat de mannen diverse waardevolle spullen hadden ingepakt, sloten ze de bewoners op in een kamer. Vervolgens sloten ze de rest van het huis af en vluchtten.

Ambulancepersoneel controleerde de bewoners. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De Forensische Opsporing van de politie heeft samen met de recherche langere tijd onderzoek in en om de woning verricht. Er wordt nog onderzocht of er iets buitgemaakt is.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben. Contact opnemen met de politie kan telefonisch via 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000


Dit bericht delen:

Advertenties