Dit is Nijmegen

Van onze redactie
14 juli 2019
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

In Dienstencentrum OBG op de Professor Cornelissenstraat is in het Grand Café De Borger het Seniorencafé Burgerlust te vinden, waar 50-plussers de hele zomer iedere dinsdagavond kunnen komen dansen. Voor veel mensen is muziek erg belangrijk en bovendien stimuleert het herinneringen en zet het aan tot beweging. Je hoeft niet te kunnen dansen om langs te komen en te genieten van de live-muziek en dat is te merken ook, want vele mensen die fysiek niet meer in staat zijn om te dansen komen toch voor de gezellige sfeer, de muziek en om mensen te ontmoeten.

Het is al vroeg gezellig en ruim voordat de band gaat spelen, zit het Grand Café al vol met mensen die er zin in hebben. Het is zien aan hun passende kleding, soms hoge hakken, en hun opgewekte humeur. Of het nu gaat om een wals, tango, quickstep, polka of line-dans, deze dansen komen allemaal voorbij. Vrijwilligers brengen drankjes aan tafel en genieten mee van de gezellige sfeer. Op de foto speelt het allround orkest Jersey met drum, toets, saxofoon en accordeon. Hun repertoire bevat de meest uiteenlopende genres van top-40 t/m jaren 60 en natuurlijk Nederlandstalig.

Er is iedere dinsdag live-muziek (behalve aanstaande dinsdag in de Vierdaagseweek) en de toegang is gratis. Na de zomer wordt er gedanst op de 2e, 4e en wanneer van toepassing de 5e dinsdag van de maand vanaf 19.30 uur.

 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

Dit bericht delen:

Advertenties