Dit is Nijmegen

Eric van der Vegt Esther Otten Zondag 12 Mei 2019

Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Op het terrein van voormalig kinderdorp Neerbosch ligt ‘Eet Meerbosch’. Dit is een moestuin, veehouderij en voedselbos. Moestuin Neerbosch is opgericht door Hans Alink en wordt nu beheerd door Siem Ottenheim, die samen met 5 tot 8 vrijwilligers zorgt voor een vruchtbaar geheel.

Iedereen kan oogstgenoot worden voor € 220,- per jaar, en daarvoor pluk je het hele jaar heerlijke verse onbespoten groenten, snijbloemen en kruiden. Alles vers en ecologisch. En je weet precies waar de groente vandaan komt, want je hebt het zelf geplukt.

Aan de rand van het terrein ligt het secuur ontworpen voedselbos, dat vorig jaar is geplant met hulp van vele vrijwilligers. In dit bos zijn alle vruchten van de planten en bomen eetbaar en het houdt zichzelf in stand. Denk aan bestuiving opbouw en plaagbeheer.

In de moestuin lopen ook een aantal Piétrain varkens en wat kippen die zo natuurlijk mogelijk mogen leven. Voor de beste typering dient Siem's motto: ‘Mijn missie is om kwalitatief en eerlijk voedsel te produceren waarbij natuur en mens harmonieus samengaan.’

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.