Nijmegen viert bevrijding op 5 mei

Van onze redactie
3 mei 2024

www.4en5mei-nijmegen.nl

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook staan we die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. In aanloop naar deze bijzondere dag organiseerde het stedelijk 4 en 5 mei comité verschillende evenementen door het jaar heen, met als hoogtepunt natuurlijkhet Bevrijdingsfestival op 5 mei.

FREEDOM ’S COOL FESTIVAL Het Bevrijdingsfestival op 5 mei wordt geopend met een optreden van de winnaars van het Freedom ‘S Cool Festival dat is gehouden op 14 april in Doornroosje. Hieraan deden verschillende scholen uit het voortgezet onderwijs mee met eigen composities en teksten die in het teken staan van het thema ‘vrijheid’.

BEVRIJDINGSFESTIVAL Locatie: Hunnerpark | Aanvang: 13.30 uur | Eindtijd: 23.00 uur | Aanmelden: niet nodig | Prijs: €10,- aan de deur of via www.doornroosje.nl. Kinderen tot en met 11 jaar gratis. De vrijheid vier je natuurlijk bij het Bevrijdingsfestival Nijmegen in het Hunnerpark. Met Jungle by Night, The Happy Fits, Pegassi en meer belooft het een geweldige dag te worden.

KINDERBEVRIJDINGSFESTIVAL Locatie: De Lindenberg | Tijd: 13.00 tot 17.00 uur | Prijs: deels gratis, deels een kleine entree (€2,- of €3,-) . Zie www.delindenberg.nl of op 5 mei aan de kassa. Samen met De Lindenberg organiseren wij het Kinderbevrijdingsfestival. Voor alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar vieren we dat we leven in een (be)vrij(d) land. Er zijn voorstellingen te bezoeken en er is een oorlogswandeling. We gaan onder andere vliegende beesten en tape art maken met 9-plussers. Voor kinderen vanaf 5 jaar zijn er technische knutselworkshops, circusworkshops of maak samen een podcast. De allerjongsten kunnen knutselen en op speurtocht.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen