[Video] Militairen verlaten Nijmegen na geslaagde oefening

Van onze redactie
4 april 2024

Vanmorgen verzamelden de militaire deelnemers van oefening BEVOSEAL zich in de Waalhaven voor een wateroversteek. Daarna zouden zij een doel in Lent veroveren.

Gisterochtend rukte de politie groots uit nadat gebeld werd dat gecamoufleerde mannen met geweren rondliepen. Vanmorgen stonden zij er opnieuw; de wapens doorgeladen met oefenmunitie, vesten en rugzakken omgehangen, reddingsvesten om en de bootjes in. Zo begon vanmorgen de actie voor militairen in de Waalhaven. Helaas kregen de militairen geen toestemming van Rijkswaterstaat om de Waal over te steken. Uiteindelijk bleek het te gevaarlijk om de Waal, net zoals de mannen in september 1944 deden, over te steken. Uit de bootjes en terug naar de figuurlijke tekentafel.

Als alternatief besloot de commandant dat de mannen de Waal over moesten steken via de Snelbinder. Aan de noordzijde zagen zij hun doel, een grote tent met daarin de vijand, al in de verte staan. Niet veel later ontstond een vuurgevecht. Nadat het doel ingenomen was, werd de volgende aanval ingezet. Ook dat doel, een kazemat in Lent, kon na een vuurgevecht ingenomen worden. Daarna vertrokken de mannen, per Chinook helikopter, naar hun collega's in Arnhem, waar de oefening voortgezet wordt. Morgen zullen de laatste militairen Nijmegen verlaten.Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen