Politie rukt uit voor vuurwapenmelding

Van onze redactie
3 april 2024

De politie is vanmorgen omstreeks 6.50 uur gealarmeerd voor een schietincident aan de Kaaisjouwerskade. Meerdere agenten in zware, kogelwerende vesten startten direct een zoekactie naar de dader.

Agenten in kogelwerende vesten zochten in de omgeving naar een mogelijke dader of daders met geweren. Toen de melding aangevuld werd met informatie dat er ook militaire voertuigen gezien waren, werden de situatie en locatie snel duidelijk.
 
In en om het Landhoofd waren militairen die deelnemen aan oefening BEVOSEAL aanwezig. Deze militaire oefening vindt plaats in de openbare ruimte. Meerdere missies vonden en vinden plaats tussen de lokale bevolking, vanwege het realisme is besloten ook te oefenen tussen lokale bevolking. Nadat gisteren zo'n 120 militairen door helikopters afgezet zijn in Groesbeek, verplaatsen zij zich door Nijmegen en Arnhem.
 
De militairen dragen wapens met daarin oefenkogels, zogeheten 'losse flodders'. De oefening was op meerdere nieuwspagina's, de gemeentepagina's en middels brieven bij bewoners die direct te maken kunnen krijgen met de oefening bekendgemaakt. Ook werd er gisteravond meermaals geschoten in de straat tijdens de oefening. Toch was de oefening nog niet bij alle partijen bekend, waardoor de politie gebeld is.
 
Die nemen altijd het zekere voor het onzekere, ook als er geoefend wordt. Gelukkig bleek het loos alarm. Na een kort gesprek konden de agenten de zware vesten weer uitdoen en terug naar het bureau. De militaire oefening vindt plaats tot vrijdag.
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024