Militairen oefenen in en rondom Nijmegen

Van onze redactie
26 maart 2024

Vanaf dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april vindt de militaire oefening Bevo Seal plaats. De militairen van de bevoorradingseenheid van de Luchtmobiele Brigade zullen zichtbaar door het straatbeeld bewegen.

De militairen van de Luchtmobiele Brigade zijn herkenbaar aan hun rode baret. Deze baret is het internationale symbool voor luchtlandingseenheden. De zogeheten rode baretten, afkomstig van 11 Luchtmobiele Brigade op de Oranjekazerne in Schaarsbergen, beginnen hun oefening in Gilze-Rijen. Omdat inzetten in Irak, Afghanistan, Mali en Roemenië plaatsvonden tussen lokale bevolging, is besloten vanwege het realisme te oefenen in de openbare ruimte, tussen de bevolking.

Enkele tientallen militairen worden met Chinook-helikopters naar Nijmegen en Arnhem gevlogen. Ter ''beveiliging'' vliegen Apache-helikopters mee. Nadat de militairen afgezet zijn, begint hun oefening door de steden. Zo'n 120 andere militairen verplaatsen goederen over de weg vanuit Gilze-Rijen. De militairen zullen patrouilles moeten lopen, objecten moeten observeren en beveiligen en acties moeten uitvoeren.

Tijdens de oefening wordt gebruikgemaakt van zogeheten oefenmunitie. Deze losse flodders laten de vuurwapens realistisch werken, maar vuren geen daadwerkelijke kogel af. Defensie laat weten de hinder en overlast zoveel mogelijk te beperken, maar mensen zullen rekening moeten houden met laagvliegende helikopters en geluiden van geweerschoten.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024