Beeldende Kunst Nijmegen van maart

Van onze redactie
5 maart 2024

Tentoonstellingen

 

2 t/m 24 maart | LangeHezel46 | Herzien

Herzien, nu te zien bij LangeHezel46. Beeldend kunstenaars Hanneke van Broekhoven en Hanneke Venbrükx willen ons meenemen in issues van nu. 

'Klein kijken leidt tot groter denken'. Hanneke Venbrükx wil met dit werk onze aandacht vangen voor een achterliggend verhaal. 
In een snel veranderende wereld probeert Hanneke van Broekhoven zich een toekomst voor te stellen waarin de mens niet centraal staat en de natuur zich op een verrassende manier herstelt. 

lees verder
 
 

3 mrt t/m 14 april | De Nieuwe Gang | Undertow

De Nieuwe Gang programmeert dwars door alle generaties. 'Willen ontdekken' is van alle leeftijden; zowel jongere als oudere kunstenaars kunnen van elkaar leren. De kracht van de oudere kunstenaars is ergens de voortdurende verdieping van het werk, de kracht van de jongeren is de frisse blik en het veranderende perspectief.
 

lees verder
 

23 mrt t/m 9 juni | POST | Symbiosis Series

Bij POST vind vanaf 23 maart de zevende editie van Symbiosis Series plaats. De kunstwerken van Isabel Cavenecia en Shani Leseman ontstaan vanuit dat wat er innerlijk in hen omgaat. Beide kunstenaars werken veelal intuïtief, om iedere vorm van voorbedachte ideeën uit de weg te gaan. Dat uit zich vaak in schilderijen van acryl en olieverf, keramische sculpturen en tekeningen van softpastel. Kunstwerken vol symboliek, waarin handen, boten, spiegels, poorten en dieren je leiden naar andere werkelijkheden. 
 

lees verder
 

Evenementen

 

12 t/m 24 maart | POST x InScience |
Close Encounters

Tijdens InScience Film Festival is Close Encounters te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. In deze samenwerking tussen het festival en POST ontmoeten kunst en wetenschap elkaar. 

Centraal staat het werk The End of Individuals van Katarina Petrović, een installatie waarin AI en taal vanuit artistiek perspectief onderzocht worden. Tijdens het festival zal de kunstenaar twee keer spreken over haar werk.

Ga naar de website van InScience voor de openingstijden. 
Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken.

 
 

29 t/m 31 maart | Extrapool |
Some fire to melt these icy icy new beginnings III

Edible Actions Together (E.A.T.) strijkt neer in Extrapool voor het evenement Some fire to melt these icy icy new beginnings III. 

Een uiensoep gezout met eigen tranen, 125 manieren om een ei te bereiden en heerlijke prints om je vingers bij op te eten. In het verre noorden verzamelt E.A.T Collective zich regelmatig om eetbare experimenten aan te gaan en te delen met elkaar en het publiek. 

Voor het Extrapool weekend nodigen ze het publiek uit om hier onderdeel van te worden en het proces te delen. 


lees verder

 

Isabelle Wenzel doorbreekt bij Expo Bart grenzen van fotografie tijdens ROOM OF POSSIBILITIES.

Vanaf 7 maart neemt performance kunstenaar Isabelle Wenzel de projectruimte van Expo Bart aan Waalplein 6 in Nijmegen over. In Isabelle’s ROOM OF POSSIBILITIES ontpopt Expo Bart zich tot speeltuin om vrij te experimenteren met beweging. De invulling van de ruimte is voortdurend in beweging. Als bezoeker word je verrast door kunstinstallaties, mode-objecten en allerlei live performances. Lees verder.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen