Foto's: Start bouw nieuwe Metterswane

Van onze redactie | Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
20 december 2023

Naast een woord van welkom door Gerard Bult van KondorWessels Projecten en een update over de planning van de bouw van het nieuwe Metterswane, is het ‘officiële’ moment van de start van de bouw gevierd door het onthullen van een maquette. Deze handeling werd verricht door wethouder Vergunst, Ronald Leushuis (Talis) en Roy Hasselerharm (KondorWessels Projecten).

BEKIJK HIER HET FOTOVERSLAG

-------------------------------

Update: We kregen ook het persbericht van de gemeente Nijmegen binnen:

Op woensdagochtend 20 december was er een officieel moment voor de viering van de start bouw van Het nieuwe Metterswane. Nu de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kan de bouw van het iconische gebouw in het stationsgebied van Nijmegen starten. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden in volle gang en wordt er in februari aanstaande gestart met de bouw van de parkeerkelder.

Om alvast een indruk te krijgen van het uitnodigende gebouw tegenover het station, werd er tijdens dit officiële moment door wethouder Vergunst, Ronald Leushuis (bestuurder Talis) en Roy Hasselerharm (directeur KondorWessels Projecten) op het Stationsplein een maquette van Het nieuwe Metterswane onthuld. De maquette laat mensen niet alleen alvast kennismaken met het gebouw, maar heeft ook een ‘zitfunctie’. Zo kunnen voorbijgangers erop plaatsnemen en genieten van de levendigheid van deze plek én natuurlijk de bouw bekijken.

Wethouder Vergunst: “Ik ben ontzettend blij en tevreden dat er nu een overeenkomst ligt tussen de betrokken partijen. Het heeft lang geduurd, maar ik ben er bij de partijen op blijven aandringen om in gesprek te blijven en te proberen een overeenkomst te bereiken. Op deze plek in de stad, meteen bij aankomst in Nijmegen hoort een eigentijds en passend gebouw te komen. Het nieuwe Metterswane voldoet hier aan. Dat dit nu eindelijk binnenkort gebouwd kan worden, maakt mij trots en gelukkig.”

Het nieuwe Metterswane
Het nieuwe Metterswane wordt een getrapt complex van 23 verdiepingen met 276 appartementen, onderverdeeld in sociale huur, midden huur en vrije sector koopappartementen. Woningcorporatie Talis en investeerder DW Property zijn straks verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen. Ook is er ruimte voor kantoren, horeca, een stadssupermarkt en een tweelaagse ondergrondse parkeerkelder. Het gebouw wordt voorzien van groene daken en een duurzaam energiesysteem. Ook komen er parkeerplekken voor deelauto’s.

Ronald Leushuis, bestuurder Talis: “De afgelopen periode hebben we keihard gewerkt om dit met elkaar mogelijk te maken. Op toplocaties zoals deze past een goede mix aan woningen, met naast koop en duurdere huur ook voldoende sociale huurwoningen. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van dit gebied en aan de woningmarkt in de stad.”

Jan Willem Weissink, CEO DW Property: “Wij zijn trots om als vastgoedinvesteerder bij Het nieuwe Metterswane betrokken te zijn en zijn zeer verheugd dat wij 104 van deze duurzame appartementen aan onze vastgoedportefeuille kunnen toevoegen.”.

Bouwtijd Het nieuwe Metterswane
Veluwezoom Verkerk Bouw en Wessels Rijssen (beide VolkerWessels-ondernemingen) zijn verantwoordelijk voor de bouw van het complex. De bouwwerkzaamheden van de ondergrondse parkeerkelder duren ongeveer één jaar. Daarna wordt er nog ruim twee jaar bovengronds gebouwd. De verwachting is dat de eerste bewoners in 2027 hun intrek kunnen nemen in Het nieuwe Metterswane.

“Wij zijn verheugd dat de bouw van Het nieuwe Metterswane van start gaat”, geeft Roy Hasselerharm, directeur KondorWessels Projecten aan. “Het multifunctionele gebouw komt op een prominente plek en markeert de levendige en nieuwe entree naar de stad. De maquette die onthuld is, laat je alvast kennismaken met dit architectonische gebouw, naar een ontwerp van Barcode Architects. Het nieuwe Metterswane wordt een uitnodigend visitekaartje met comfortabele appartementen, waar je straks heerlijk kunt wonen, werken, leven en genieten.”

Meer informatie over Het nieuwe Metterswane vind je op www.metterswane.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen