[Column] 'Meelkers Malingen', Kamer of Camper

Door: Frerik Meelker
1 november 2023

2-wekelijkse column van Frerik Meelker: 'Meelkers Malingen'. 

Er valt meer dan ooit te kiezen: nieuwe volksvertegenwoordigers, een afgewogen standpunt in één van de vele geopolitieke conflicten, welke kleuren de kompaan van de goedheiligman precies waar moet hebben en hoe wij dit jaar de kerstverlichting gaan ophangen.

Een mengsel van overdaad en overprikkeling, dagelijks de beelden van afweergeschut tegen een steeds donkerder wordende avondlucht. De ene na de andere bom dondert door onze beeldschermen.

Onze toekomst, de jeugd, staat voor de grote verantwoordelijkheid om  de klimaatproblematiek op te lossen, wereldvrede na te streven en de zorg voor hen die voorgingen op zich te nemen.

Dit alles binnen de afgesproken wettelijke kaders en natuurlijk zonder de mensen in je omgeving op de uiterst lange tenen te gaan staan.

Als dit al niet demotiverend genoeg was, kwam daar vorige week nog een “fijne” toevoeging: de renteverhoging op de al geleende studieschuld. Gemotiveerde uitwonende studenten dreigen zelfs in befaamde studentensteden zoals ons Nijmegen steeds zeldzamer te worden.

Studenten moeten de keuze maken tussen de eigen kinderkamer en een onvindbare en te dure studentenkamer. Waarom zou je kiezen om je te conformeren aan een systeem dat je structureel opzadelt met steeds zwaardere lasten, hogere verwachtingen en andere spelregels?

Dan lonkt toch de camper en de vrijheid van geen concrete plannen voor een verre toekomst. Misschien onttrekken op die manier steeds meer mensen zich aan de samenleving en staan wij ver van huis toch dichter bij elkaar.

Lees hier de vorige column van Meelker.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen