Speciaal kinderprogramma van de bibliotheek op Festival De Oversteek

Van onze redactie
21 augustus 2023

Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang tot het festival

Op de 15de editie van Festival De Oversteek organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid twee vertelvoorstellingen voor families. Op zondag 3 september kunnen kinderen genieten van ‘Jonathan de Zeemeeuw’ op het strand bij Baiana, en van de voorstelling ‘Aardmannetjes’ in de historische tuinderij van Warmoes.

Op bijzondere plekken in schuren, tuinen, velden, dijkhuisjes en op strandjes langs de Waal vind je tijdens Festival De Oversteek uiteenlopende optredens, van theater en dans tot muziek en beeldende kunst. Dit jaar is er ook een speciaal kinderprogramma, in samenwerking met de bibliotheek, voor kinderen vanaf 5 jaar. Bij Warmoes aan de Griftdijk Noord 11 in Lent spelen Hans Mortelmans (meneer Ha) en Jan de Maeyer (meneer Zee) de ‘Aardmannetjes’. Zij vertellen de spannendste, grappigste en gevaarlijkste sprookjes van onder de grond. Meneer Zee en Meneer Ha zijn gewiekste sprookjessprokkelaars die zelfs drie dagen met hun blote voeten in een pot willen gaan staan om ze te vinden.

Op het beach terras van Baiana speelt Niels Brandaan Cotterink de voorstelling ‘Jonathan de Zeemeeuw’, gebaseerd op het boek ‘Jonathan Livingston Zeemeeuw’ van Richard Bach. Het gaat over de jonge zeemeeuw Jonathan, die de beste vlieger van de wereld wil worden. Hij oefent dag en nacht en ontdekt fabelachtige vliegtechnieken. Een verhaal over jezelf zijn en het ontwikkelen en delen van je talenten.

Kinderen gratis toegang
Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang tot het festival. Volwassenen kunnen dagkaarten kopen via de website van Festival De Oversteek: www.festivaldeoversteek.nl. Een dagkaart voor de zondag kost € 20,-, voor een weekendticket betaal je € 25,-. Houd voor de precieze aanvangstijden van de voorstellingen de website van Festival De Oversteek in de gaten.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen