Aanhouding in onderzoek naar overleden bewoner Dr. Jan Berendsstraat

Van onze redactie
4 augustus 2023

De politie heeft gisteravond een 57-jarige man aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn bij het overlijden van een bewoner in de Dr. Jan Berendsstraat.

Afgelopen dinsdag trof de politie een bewoner van de Dr. Jan Berendsstraat levenloos aan in zijn woning. De straat werd direct afgesloten en er werd groots onderzoek gedaan. Een dag later maakte de politie bekend dat een misdrijf het meest aannemelijke scenario is. Langere tijd werd onderzoek in en om de woning gedaan. Ook vond er een buurtonderzoek plaats en plaatse de politie een getuigenoproep waarin gevraagd werd beelden van dashcams, deurbellen en beveiligingscamera's te delen waarop iets verdachts te zien was.

Omwonenden vertelden eerder dat de 60-jarige bewoner iemand was die erg op zichzelf was, maar contact met anderen niet uit de weg ging. Als hobbymatig kunstenaar was hij vaak bezig met het beeldhouwen van hout. Meer dan eens zagen buurtbewoners hem een blok hout zagen, wat hij stukje bij beetje veranderde in een kunstwerk. Als hij buurtbewoners tegenkwam maakt hij graag een praatje.

Zijn kunst was te zien in het nabijgelegen park, waar hij in contact kwam met een dakloze man, die in het park sliep, vertelt een buurtbewoner. Uit goedheid zou hij de man in huis genomen hebben. Anderen vermoedden dat de twee wellicht een relatie zou hebben, maar dat wordt op straat snel tegengesproken. De partner van de bewoner zou 3 jaar geleden overleden zijn. Sindsdien is de bewoner een eenling.

Gisteravond hield de politie een 57-jarige man aan voor betrokkenheid bij de dood van de bewoner. Of het de man is die de bewoner in huis gehaald heeft en wat de relatie zou zijn tussen de twee, kan de politie in verband met het onderzoek niet vertellen. De verdachte zit vast en wordt door de politie verhoord.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen