Onderzoek Dr. Jan Berendsstraat in volle gang: 'misdrijf meest aannemelijke scenario'

Van onze redactie
2 augustus 2023

De politie doet onderzoek nadat er gisteren een overleden man werd aangetroffen in een woning aan de Dr. Jan Berendsstraat. Gezien de omstandigheden bleek aanvullend onderzoek nodig.

Verschillende specialisten, waaronder de Forensische Opsporing, rechercheurs van verschillende afdelingen, medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente en agenten werden ingezet. De straat werd gedeeltelijk afgezet. Voor het onderzoek werd een zogenoemde PD-unit in de straat geplaatst. Dit is een mobiel kantoor waarin de politie sporen kan opslaan en besprekeningen kan houden. De gehele plaats delict en de sporen worden vastgelegd.

'Aangezien het overleden slachtoffer een bewoner is, deelt de politie geen verdere personalia. ''Het onderzoek naar het overlijden van de man loopt nog volop. Het meest aannemelijke scenario lijkt die van een misdrijf. Neemt niet weg dat tijdens een onderzoek naar alle mogelijke scenario’s gekeken wordt. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht', laat de politie in een bericht weten.

Omwonenden kennen de 60-jarige bewoner als iemand die erg op zichzelf was, maar contact met anderen niet uit de weg ging. Als hobbymatig kunstenaar was hij vaak bezig met het beeldhouwen van hout. Meer dan eens zagen buurtbewoners hem een blok hout zagen, wat hij stukje bij beetje veranderde in een kunstwerk. Als hij buurtbewoners tegenkwam maakt hij graag een praatje. De buurt reageert dan ook geschokt als dinsdagmiddag duidelijk wordt dat in zijn appartement een overleden persoon aangetroffen is. Een dag later, nu bekend is dat het de betreffende man is, hebben buurtbewoners een klein monumentje van kaarsjes en engelen tegenover de woning gemaakt.

Tips en beelden

Mensen die dinsdag of in de dagen voorafgaand aan het aantreffen iets opvallends hebben gehoord of gezien, vraagt de politie om zich te melden. Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, kan van belang zijn voor het onderzoek. Ook beelden uit de omgeving kunnen essentieel zijn. Denk bijvoorbeeld aan bewakingscamera’s, videodeurbellen en dashcams. Alles dat verdacht of afwijkend is kan het onderzoek ten goede komen.

Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De politie heeft ook een digitaal meldformulier aangemaakt voor deze zaak. Aan dit formulier van de politie kunnen ook beelden toegevoegd worden, die direct door de recherche bekeken kunnen worden.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024