Politie beveiligt omgeving station na bedreiging op Facebook

Van onze redactie
28 juli 2023

Vanmiddag plaatste een Facebookgebruiker een bericht dat hij vanavond een aanslag zou plegen bij station Nijmegen. De politie nam de melding serieus, startte direct een onderzoek en is zichtbaar aanwezig bij het station.

Het bericht werd op meerdere openbare pagina's als reactie op berichten geplaatst. De politie liet weten onderzoek te doen naar de plaatser van het bericht. Agenten in kogelwerende vesten en leden van de bewakingseenheid van de politie staan zichtbaar bij het station en in de tunnel. Ook staan er meerdere beveiligers in en om het station. Een beveiliger loopt met zijn politiehond over het plein. De politie kan in verband met de veiligheid niet vertellen over welke acties nog meer ondernomen zijn.

Wel is duidelijk dat er beveiliging om het station is. Omstreeks 23.45 uur vertrekken alle eenheden van de politie weer. Er zijn geen aanhoudingen verricht, aldus de politie. Vanmiddag was er ook al een grote politieactie, met onder andere het arrestatieteam, in het centrum. Deze staat los van de bedreiging op Facebook. De politie doet verder onderzoek.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen