Hoe ziet de binnenstad er in 2035 uit? Ruim 100 bewoners denken mee

Van onze redactie
11 juli 2023

Ruim 100 belangstellenden uit de binnenstad bezochten op maandagavond 19 juli in de Lindenberg de informatieavond over de gemeentelijke plannen 'Koers Binnenstad 2035'.

Wethouder John Brom, verantwoordelijk voor de binnenstad, legde de bedoeling van de avond uit. `Er bestaan heen hele hoop plannen voor de ontwikkeling van de binnenstad, maar we zijn het overzicht een beetje kwijt. We willen een totaalconcept voor een omgevingsvisie met een afgewogen samenhang van de verschillende onderdelen. Gebruikers en bewoners van de binnenstad staan centraal. De plannen moeten niet alleen uit het stadhuis komen, maar vooral van mensen daarbuiten.`

Uitgangspunten voor de toekomstige situatie van de binnenstad zouden volgens diverse stedenbouwkundige experts kunnen zijn:
Groen, tenzij….,
behoud van de historische omgeving,
ruimte voor de voetganger,
het centrum als verdienmodel en
de Waal als zichtbare en voelbare ervaring.

Het gemeentebestuur heeft zich inmiddels als vastgelegd op vijf belangrijke thema`s:
de ondernemende stad,
de bruisende stad in balans,
de inclusieve stad, veilig en schoon,
de groene stad en
de bereikbare stad.

Groepsgewijs gingen de bezoekers met deze vijf thema`s aan de slag, waarin telkens een inventarisatie werd gegeven waarin de gemeente inmiddels wel slaagt en waarop het gemeentelijk beleid tekortschiet.

In de zomermaanden worden het voorafgaand onderzoek en de uitkomsten van de gesprekken geëvalueerd en keuzes geformuleerd. Eind september worden die keuzes voorgelegd aan het college en aansluitend aan de gemeenteraad. In oktober moet het eindresultaat vastliggen.

De deelnemers aan deze avond worden via de mail van de uitkomst in kennis gesteld. Lees hier de gemeentepresentatie (pdf).

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen