Onderzoek naar steekincident Graafseweg in volle gang

Van onze redactie
14 maart 2023

Afgelopen zondag vond omstreeks 15.00 uur een steekincident plaats in een woning aan de Graafseweg. Het onderzoek naar de aanleiding en de toedracht is in volle gang.

Omwonenden vertellen dat zij rond 14.30 uur gehuil van een baby en vervolgens geknal hoorden. Andere omwonenden, die zagen dat een raam aan de achterzijde van de woning in diggelen lag, wisten ook direct dat er iets goed mis was. Niet veel later, ongeveer 5 minuten over half 3, belden meerdere mensen de politie. Meerdere eenheden van de politie, onderweg vanuit de niet lang geleden afgelopen wedstrijd NEC - FC Utrecht naar het hoofdbureau, snelden zich naar de locatie en waren in no-time ter plaatse.

Snel werd duidelijk dat iemand gewond was geraakt, vermoedelijk door een steekincident. De politie kon direct een verdachte aanhouden voor de woning. Zijn bebloede handen werden afgedekt met zakken om eventuele sporen veilig te stellen. Hij werd direct naar het politiebureau vervoerd. Meerdere ambulances en een traumahelikopter snelden naar de woning. De traumahelikopter hoefde niet te landen; het slachtoffer overleed ter plaatse aan de verwondingen.


De politie heeft inmiddels laten weten dat het slachtoffer de bewoonster van het appartement is. Volgens omwonenden een vrouw van zo'n 20 jaar, met een vorig jaar geboren baby. De baby werd opgevangen door ambulancepersoneel. De aangehouden verdachte is volgens omwonenden de ex-vriend van het slachtoffer. Hij kwam vaker langs bij zijn ex-vriendin. Of hij niet gevlucht was, of dat het komt door de snelheid waarop de politie ter plaats was is niet bekend, maar hij kon direct bij de woning aangehouden worden.

De politie laat weten dat het om een man van 31 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats gaat. Over zijn relatie tot het slachtoffer kunnen zij geen uitspraak doen. Het is nog onbekend wat de verdachte ten laste wordt gelegd en hoelang hij vast blijft. Het is nog te vroeg om conclusies over haar doodsoorzaak, zoals moord, dood door schuld of een ongeluk, en wat zijn rol daarin zou zijn, te trekken. ''Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een vrouw'', aldus de politie. ''De aanleiding en omstandigheden worden op dit moment onderzocht. Daar is geen informatie over te geven.''


De Forensische Opsporing deed zondag en maandagochtend onderzoek in en om de woning van het slachtoffer. Hiervoor werd een PD-unit, een mobiel kantoor waarin de politie sporen kan opslaan en besprekeningen kan houden, opgezet. De gehele plaats delict en de sporen werden vastgelegd. Het onderzoek is volop in gang. De komende tijd vind er nog onderzoek in en rond de woning plaats, laat de politie weten.

De politie sprak met omwonenden en getuigen. Enkele van hen hoorden de baby huilen, maar waardoor het raam van de woning kapot is en of dit te maken heeft met de verwondingen die de vrouw opliep, weet geen van de omwonenden. Mensen die wel meer informatie hebben en nog niet met de politie gesproken hebben, worden verzocht de politie te bellen op 0900-8844 en daarbij zaaknummer 2023110127 te vermelden.
 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen