Resultaat grote controle op en rond station Nijmegen

Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
24 februari 2023

Gisteren was er een grote controle tegen overlast en overtredingen bezig op en rond station Nijmegen. Politie, gemeente en de vervoerders Connexxion, NS en Arriva controleren en handhaven vanmiddag en vanavond op bijvoorbeeld reizen zonder geldig vervoersbewijs, diefstal uit winkels en andere overtredingen (o.a. van de APV).

De gemeente maakt bekend: "Bij de controle zijn 49 bekeuringen uitgeschreven voor reizen zonder geldig vervoersbewijs. Ook zijn er 3 vervoersbewijzen ingenomen omdat die door iemand anders dan de eigenaar werden gebruikt.
Verder waren er 20 bekeuringen en waarschuwingen voor onder meer het onder invloed van verdovende middelen verstoren van de openbare orde, alcoholgebruik, roken in de trein en op het perron en rijden op de busbaan. De politie controleerde ook de gegevens van 50 personen die geen identiteitsbewijzen bij zich hadden. Bij controles werden 3 voor winkeldiefstal geprepareerde tassen ingenomen. Deze personen kregen ook een bekeuring. Ook werd er een ‘balletjespistool’ aangetroffen."

Vanaf nu vinden er maandelijks controle- en handhavingsacties plaats, gericht op een schoon, ‘heel’ en veilig stationsgebied. Hierbij is ook aandacht voor het tegengaan van agressie en criminele feiten als heling en drugshandel. Aan de acties werken medewerkers van vervoersbedrijven Connexxion, NS en Arriva, agenten van de Landelijke Eenheid en Politie Nijmegen, en handhavers van de gemeente Nijmegen en van een regionaal team samen.

Burgemeester Bruls: “Het is belangrijk dat de vele duizenden reizigers die van en naar Nijmegen reizen zich prettig en veilig voelen op en rond ons station. Medewerkers van de vervoersbedrijven moeten hier ongestoord hun werk kunnen doen. Laat deze gezamenlijke controles daarom een duidelijk signaal zijn: overlast, overtredingen en criminele zaken worden hier niet getolereerd."


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024