Grote controle op en rond station Nijmegen

Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
23 februari 2023

Op dit moment is er een grote controle tegen overlast en overtredingen bezig op en rond station Nijmegen. Politie, gemeente en de vervoerders Connexxion, NS en Arriva controleren en handhaven vanmiddag en vanavond op bijvoorbeeld reizen zonder geldig vervoersbewijs, diefstal uit winkels en andere overtredingen (o.a. van de APV).

Vanaf nu vinden er maandelijks controle- en handhavingsacties plaats, gericht op een schoon, ‘heel’ en veilig stationsgebied. Hierbij is ook aandacht voor het tegengaan van agressie en criminele feiten als heling en drugshandel. Aan de acties werken medewerkers van vervoersbedrijven Connexxion, NS en Arriva, agenten van de Landelijke Eenheid en Politie Nijmegen, en handhavers van de gemeente Nijmegen en van een regionaal team samen.

Burgemeester Bruls: “Het is belangrijk dat de vele duizenden reizigers die van en naar Nijmegen reizen zich prettig en veilig voelen op en rond ons station. Medewerkers van de vervoersbedrijven moeten hier ongestoord hun werk kunnen doen. Laat deze gezamenlijke controles daarom een duidelijk signaal zijn: overlast, overtredingen en criminele zaken worden hier niet getolereerd."

Bij eerdere acties werden diverse aanhoudingen verricht en er werden tientallen bekeuringen uitgedeeld voor onder andere reizen zonder geldig vervoersbewijs, overlast en wildplassen. Ook werden voor winkeldiefstal geprepareerde tassen aangetroffen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024