Verkeerslichten Graafseweg nog enige tijd buiten gebruik

Van onze redactie
2 februari 2023

De verkeerslichten op de Graafseweg, ter hoogte van de Burghardt van den Berghstraat en de Arend Noorduijnstraat, zijn nog enige tijd buiten werking. De lichten werken niet na een ongeval afgelopen maandag.

Afgelopen maandag raakte een automobilist van de graafseweg na een onwelwording. De auto belandde bovenop een straatkast op de hoek van de Graafseweg en de Burghardt van den Berghstraat. In de straatkast zat het systeem en de elektraregeling voor de verkeerslichten.

De politie leidde tijdens de bergingswerkzaamheden het verkeer. Liander sloot langere tijd de stroom van enkele tientallen woningen af om de kast veilig te stellen. Het systeem voor de verkeerslichten kon niet direct vervangen worden. De gemeente plaatste later op de dag geleidebakens bij de afslagen van de Graafseweg naar de Burghardt van den Berghstraat en de Arend Noorduijnstraat.

Het systeem en de kast worden later vervangen. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog niet bekend. Verkeer tussen de Graafseweg en de Burghardt van den Berghstraat moeten omrijden via de Stijn Buysstraat, verkeer van en naar de Arend Noorduijnstraat via de Van Oldenbarneveltstraat.


Dit bericht delen:

Advertenties