Auto raakt van de Graafseweg en belandt op straatkast

Van onze redactie
30 januari 2023

Vanmorgen raakte omstreeks 11.30 uur een auto van de Graafseweg nadat de bestuurder onwel werd. De auto kwam tot stilstand op een straatkast met internet en telefoonaansluitingen in de Burghardt van den Berghstraat.

De bestuurder reed staduitwaarts op de Graafseweg vanaf het Keizer Karelplein. Nabij de Van Oldenbarneveltstraat raakte de bestuurder onwel. De auto reed enkele meters tegen het verkeer in, over het fietspad tegen het verkeer in en vervolgens over de Burghardt van den Berghstraat. De auto reed over beide rijbanen, het fietspad en kwam tot stilstand op een straatkast op het voetpad. De voorzijde stond tegen een hek en enkele gestalde fietsen.


Meerdere hulpdiensten rukten uit naar de ongevalslocatie. De bestuurder is door ambulancepersoneel nagekeken en voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer controleerde de elektrische auto en stelde deze veilig. De verkeerslichten op het kruispunt van de Burghardt van den Berghstraat met de Graafseweg en de Arend Noorduijnstraat waren door het ongeval buiten werking. De politie sloot de Burghardt van den Berghstraat in beide richtingen af. Liander sloot de stroom in het blok af, zodat de berger veilig zijn werk kon doen.

Met twee bergingsvoertuigen werd de auto van de straatkast afgetild. Daarna is de auto weggesleept. De straatkast wordt later vervangen. Hoelang de bewoners nog zonder elektriciteit zitten, is nog onbekend.


Dit bericht delen:

Advertenties