Burgemeester Bruls vraagt in zijn nieuwjaarstoespraak om meer aandacht voor jongeren

Tekst: Karel Hermsen | Foto's: Ger Neijenhuyzen
10 januari 2023

Gisteravond vond na twee coronajaren weer een drukbezochte nieuwjaarsreceptie in De Vereeniging plaats. Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Mariëlle Jongmans vervulde met verve de rol van gastvrouw. De populaire band Waltzburg zorgde voor de muzikale intermezzo's.

Met humor ernst en humor bracht burgemeester Hubert Bruls zijn nieuwjaarstoespraak. En nee, hij ging niet in op de vuurwerkperikelen, 'Dat doe ik misschien volgend jaar', en liep ook niet vooruit op een kandidaatstelling voor een nieuwe ambtstermijn.

'Kennen jullie Mariëlle? Zij is niet alleen BABS, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, maar is inmiddels ook bekend van het programma Married at first Sight. Dus kijk goed om je heen, na afloop van het officiële gedeelte kan zij jullie aan de bar misschien nog van dienst zijn', zo begon Bruls zijn toespraak.

Hij ging in op belangrijkste Nijmeegse gebeurtenissen in het afgelopen jaar en de problemen die burgers van Nijmegen momenteel ervaren als gevolg van de oorlog in Oekraïne, zoals de energiecrisis, en inflatie. Ook andere maatschappelijke problemen, zoals de vergrijzing, woningnood, vluchtelingen, krapte op de arbeidsmarkt en het doorgeschoten hokjesdenken, kregen de nodige aandacht.

De centrale boodschap was: Nijmegen is een sociale stad, die veel te bieden heeft, maar alleen samen kunnen we de problemen in deze hectische tijd het hoofd bieden.

Speciale aandacht vroeg de burgemeester voor onze jeugd en jongeren.
Zij mogen volgens Bruls nooit de dupe worden van de problemen die volwassenen veroorzaken en zijn de hoop voor onze gezamenlijke toekomst. 'Daarvoor is een sterke jeugd nodig.'

Het tweede gedeelte van de avond stond in het teken van de verkiezing van de Nijmegenaar van het Jaar 2022.
Een stadsbrede publieksjury kiest uit het totaal aantal genomineerden vijf kandidaten. Deze worden voorgelegd aan het digitale stadspanel, bestaande uit zo’n 4.000 Nijmegenaren. Zij kiezen de uiteindelijke winnaar en dat werd Margriet Bosma, de gedreven coördinator van de Nijmeegse Voedselbank.

BEKIJK HIER DE FOTO'S EN LEES DE VOLLEDIGE TOESPRAAK VAN BURGEMEESTER BRULS


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen