Margriet Bosma van de Voedselbank Nijmegenaar van het Jaar 2022

Van onze redactie | Fotograaf: Ger Neijenhuijzen
9 januari 2023

Burgemeester Bruls maakte tijdens de sfeervolle nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari 2023 in de Vereeniging bekend dat Margriet Bosma de Nijmegenaar van het Jaar 2022 is. Andere kandidaten waren Harrie Clemens (inmiddels gepensioneerd schoolleider) en Emile van der Staak (van restaurant De Nieuwe Winkel).

Margriet Bosma
Margriet Bosma werkt sinds 2014 op vrijwillige basis als coördinator bij de Voedselbank Nijmegen en Overbetuwe. Hier regelt zij alles op het gebied van de uitgifte aan klanten. Met enthousiasme en een warm hart stuurt zij haar mensen aan en probeert het uitgifteproces in goede banen te leiden. Het afgelopen jaar is het aantal huishoudens dat een beroep doet op de Voedselbank explosief gestegen van 750 naar 950. Samen met de vrijwilligers doet Margriet Bosma er alles aan om deze toename op te vangen en alle klanten te kunnen helpen.

Met deze titel worden ook alle vrijwilligers van de Voedselbank Nijmegen en Overbetuwe geëerd en bedankt voor hun inzet. Margriet kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn omdat zij herstellende is van longcovid.


Jan van Halder (foto), voorzitter van de Voedselbank Nijmegen Overbetuwe, nam namens Margriet de prijs in ontvangst en sprak namens haar enkele woorden uit: “Dank voor de nominatie – dat is een eer. Maar die delen we wat mij betreft in 220 stukjes op. Zonder alle vrijwilligers zouden we het nooit redden, iedereen die stappen erbij doet of juist terug zet draagt bij aan ons goede en mooie werk. Met z’n allen zijn we de dragende kracht voor wat we wekelijks verzetten – ik ben dankbaar dat ik er onderdeel van uit mag maken.”

Eerdere winnaars
De titel Nijmegenaar van het Jaar is eerder gegaan naar: Said Achouitar (Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (Initiatiefnemer Cosmic Sensation), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights), Rob Jaspers (verslaggever Gelderlander), Toine Tax, (directeur poppodium Doornroosje), Hendrik-Jan Derksen (online community Welcome to Nijmegen), Eugenie Aartsen, (Stichting gratis2dekansje), Rhea Elise Khoeblal (Buiten Spelen Piano’s), Linda van Aken (Vincentius Vereniging Nijmegen), Qader Shafiq (bureau Wijland), boswachter Tim Hogenbosch en Oscar Hoiting (intensivist Canisius Wilhelmina Ziekenhuis).


Dit bericht delen:

Advertenties