[Column] Valse voornemens

Tekst: Maud van der Vegt
1 januari 2023

Daar zijn we weer. Aangezien u dit leest zijn alle kerstperikelen weer achter de rug en leeft u nog. Gelukkig nieuwjaar allemaal! Een nieuw jaar geeft toch weer de indruk van nieuwe frisse kansen.

U ruikt het al, we gaan het hebben over goede voornemens. Zelf heb ik ook goede voornemens: stoppen met roken, beter studeren, gezonder eten, veel sporten et cetera et cetera. Ben benieuwd hoe het loopt. Wilt u er geld op inzetten?

Maar goed, het is toch ook wel een beetje belachelijk. Voor een maandje is iedereen een nieuwe linksom draaiende fit-girl/boy, daarna kunnen we weer roken, drinken en friet eten.
Ach, al die negatieve en zeurende anti-mensen, zoals ik natuurlijk soms ook kan zijn, moeten af en toe hun mond maar houden. Mensen proberen het. Natuurlijk vergeten er een hoop dat 14 oktober ook een prima datum is om te stoppen met roken, maar goed, als het helpt om een nieuw jaar fris te beginnen, laat ze lekker. We veranderen van kerstversiering naar joggers langs de weg. Staat ook wel grappig toch?

Even serieus, goede voornemens zijn niet per se slecht. Trek je dus niks aan van opmerkingen die andere mensen erover maken. Voornemens moeten natuurlijk wel vanuit jezelf komen en goed voelen. Dat is waarschijnlijk de reden dat ik nog niet gestopt ben met roken.

Het is allemaal niet makkelijk. Kerst wijst je op de problemen die eventueel in de familie/relatie spelen, vervolgens merk je tussen kerst en oudjaar hoe erg je alcoholprobleem gevorderd is en dan moet je met nieuwjaar ook nog eens van de één op de andere dag van brak transformeren naar fit?

Ik denk, trek je er niet te veel van aan. Nu is het belangrijk maar half januari is iedereen die hele geweldige fantastische feestdagen gelukkig volledig vergeten. Dan mag je gewoon de kroeg weer in zonder pling-plong-tingelingeling-muziekjes of Mariah Carey.
 
Veel succes en tot 1 februari!

Lees hier de vorige column van Maud.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen