Drie aanhoudingen in onderzoek ontsnapte TBS-er, politie zoekt getuigen uit Hatert

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
2 december 2022

Afgelopen woensdag ontsnapte een 31-jarige TBS-er tijdens begeleid verlof. Hij was in het winkelcentrum van Hatert toen hij wegrende van zijn begeleider en daarna vermoedelijk in een vluchtauto stapte. Enkele uren later stak hij een vrouw in Soest neer. De 27-jarige vrouw raakte zwaargewond.

De politie is meteen een onderzoek gestart en heeft inmiddels drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 38-jarige vrouw, een 19-jarige man en een 16-jarige jongen, allen uit Bergschenhoeck. Zij worden ervan verdacht de TBS-er te hebben geholpen in zijn vlucht. 
 
De TBS-er ging er rond 11.00 uur vandoor. Hij rende samen met een van de handlangers vanaf de Kruidvat in de richting van de parkeerplaats aan de Thorbeckestraat, waar op dat moment markt was. Daar zijn ze vermoedelijk in een auto gestapt. Vanaf daar weet de politie niet in welke richting ze verder zijn gevlucht. "Heb jij gezien in welke auto ze zijn gestapt en/of heb jij ze daarna nog gezien? Of heb je camerabeelden waar de mannen mogelijk op staan? Dan komen we graag met je in contact", aldus de politie.
 
Het signalement van de twee mannen is als volgt: 
Man 1: 
 - donkere huidskleur;
 - zwart kroeshaar;
 - donkere baard;
 - zwarte muts;
 - zwarte jas;
 - zwarte rugzak;
 - blauwe spijkerbroek;
 - blauwe sneakers met witte zool.
 
 man 2: 
 - getinte huidskleur;
 - zwarte jas;
 - capuchon op met daarop een witte lijn;
 - zwarte trainingsbroek met daarop opvallende blauwe letters;
 - zwarte sneakers.
 
Informatie is door te geven via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Heeft u beelden van de vluchtende TBS'er of zijn handlangers? Deze zijn te sturen via het meldformulier van de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties