Uit Pompekliniek ontsnapte TBS-er steekt vrouw neer

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
30 november 2022

Een 31-jarige TBS-er ontsnapte vanmorgen tijdens begeleid verlof en stak een 27-jarige inwoonster uit Soest neer. Ze raakte  zwaargewond. De verdachte is aan het einde van de middag in Lansingerland (Bergschenhoek) aangehouden.

De man ontsnapte eind van de ochtend tijdens zijn begeleid verlof. Waarom de man in de Pompekliniek zat en TBS had, is niet bekend. De politie startte een zoekactie maar trof de man niet meer aan.

Omstreeks 13.25 uur kreeg de politie in Utrecht meerdere telefoontjes vanwege een ernstig incident in een woning aan de Smitsweg in Soest. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse en troffen in de woning een zwaargewonde vrouw aan. Zij bleek meerdere keren te zijn gestoken. De vermoedelijke dader is na zijn daad gevlucht. Uit onderzoek bleek dat het ging om de man die tijdens zijn begeleid verlof is ontsnapt.

Direct werd onder leiding van het Openbaar Ministerie een grote zoekactie ingesteld waarbij het team FastNL en diverse eenheden betrokken waren. Dat leidde tot zijn aanhouding later op de dag in Lansingerland (Bergschenhoek), ten noorden van Rotterdam.
De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis, haar toestand is stabiel. De politie onderzoekt het incident.


Dit bericht delen:

Advertenties