[Video] Grote brand bij bedrijf aan Beurtvaartweg

Tekst, video en foto's: Lars Schwachöfer
29 november 2022

Vanmiddag brak omstreeks 14.00 uur brand uit bij een autobedrijf aan de Beurtvaartweg. De brandweer bestrijdt de snel uitbreidende, uitslaande brand.

De politie heeft de omgeving ruim afgezet. Verkeersdeelnemers worden verzocht door te blijven rijden en hulpdiensten onderweg en bij de brand ruimte te geven. De brandweer is groots uitgerukt en meer brandweerwagens uit omliggende gemeentes zijn onderweg. Een deel van het pand is ingestort en er zijn harde explosies te horen. De vlammen en zwarte rookwolk zijn kilometers ver te zien.

Jeroen Oomen, woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, laat weten dat er geen gewonden gevallen zijn. De aanwezige medewerkers konden tijdig het pand verlaten. Een van de medewerkers kon een auto nog snel de garage uitrijden. Deze auto raakte, net als een van de brandweerwagens, lichtbeschadigd door de hitte van de uitslaande vlammen.

De brand breidt zich razendsnel uit en wordt vanuit meerdere hoeken bestreden. Omwonenden en mensen die last hebben van de rook en geur worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en elektrische ventilatie uit te schakelen in verband met de schadelijke rook. Ter hoogte van de Noordkanaalhaven wordt water uit de Waal gepompt en via slangen naar de locatie van de brand gepompt. In verband met de grootte van de waterslangen over de weg, zijn een deel van de Weurtseweg en Scheepvaartweg afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.

Er wordt maximaal ingezet om overslag naar andere panden te voorkomen. Het betreffende pand kan als verloren beschouwd worden. In het pand blijven vanuit een kapotte gasleiding in de meterkast vlammen komen. Liander is ter plaatse om het gas af te sluiten.

Update 16.30 uur: De brandweer heeft het sein 'brand meester' afgegeven. De brand is onder controle. Liander graaft op meerdere plekken om de hoofdleidingen vrij te leggen en af te sluiten. Hiervoor is een kleine graafmachine gekomen. De brandweer laat een kraan komen om het pand verder te slopen en na te blussen. Dit gaat nog enkele uren duren.


Meer foto's in de fotoslide.


Dit bericht delen:

Advertenties