Stichting Kinderdroomwens geholpen door Kiwanis Club Nijmegen

Van onze redactie
23 november 2022

Een gat in de begroting kon gelukkig weer gevuld worden. Er zijn nu geen teleurstellingen voor de kinderen/jongeren die al zo enorm uitkijken naar de Boostcamps. Dit zijn weekenden waarin jongeren ondersteund worden door professionals en door elkaar. Zij krijgen er een “boost” voor de toekomst.

Deze camps zijn gratis voor de deelnemers en de stichting gaat zelf op zoek naar financiële ondersteuning. Kiwanis met z'n Kerststollenactie is de reddende engel voor het volgende camp 

De stichting Kinderdroomwens ondersteunt kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 6 t/m 25 jaar die zelf of binnen hun gezinssituatie traumatische ervaringen hebben meegemaakt. Denk daarbij aan het verlies van broertje of zusje, van de vader of moeder, het lijden aan een langdurige of ernstige ziekte (fysiek of geestelijk), misbruik, mishandeling of uit huis plaatsing vanwege een onveilige thuissituatie.

Alle projecten van Stichting Kinderdroomwens waren gedekt voor dit jaar, tot er een sponsor zelf in de problemen kwam. Tja…en dan valt er ineens een gat in de begroting en heeft de kleine stichting die veel doet, ineens een probleem op te lossen. Monique (oprichtter/directeur van de stichting) dacht: “Ik gooi het open en vertel de mensen om me heen wat er aan de hand is”. En zo ging er ineens een heel mooi balletje rollen… 

“Zet 25 kerels bij elkaar en ze zetten zich in voor een goed doel.”
Zo mag je de club in het kort duiden. Kiwanis Club Nijmegen helpt Stichting Kinderdroomwens! Meer formeel, Kiwanis Club Nijmegen (KCN), opgericht in 1984, maakt deel uit van Kiwanis Internationaal (KI). KI is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen.

Kinderen zijn de toekomst. En iedereen weet dat op dit moment de wachtlijsten voor hulpverlening enorm groot zijn. Daarom zijn de Boostcamps zo belangrijk. De Boostcamps van Kinderdroomwens worden begeleid door professionele traumatherapeuten en lichaamsgerichte therapeuten.
Deze JongerenBoostcamps worden georganiseerd voor 3 leeftijdsgroepen. Jongeren van 12 t/m 16 jaar, van 17 t/m 20 jaar en van 18 t/m 25 jaar die een traumatische ervaring hebben meegemaakt of er nog helemaal in zitten. Dit kan te maken hebben met verlies, ziekte van familieleden, misbruik, geweld binnen of buiten het gezin, pesten op school en daarbuiten of gewoon de stress van elke dag geacht worden te presteren die hen boven het hoofd groeit. Door deze ervaring krijgen ze vaak problemen op sociaal, fysiek, emotioneel en/of financieel vlak.

Het eerste project waar het om gaat vindt plaats van 2 t/m 4 december 2022. Het gaat om jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud. Tijdens de pubertijd gebeurt er heel veel. Het brein maakt overuren en in de regel zijn pubers vaak onzeker over wie ze zijn, of ze er wel bij horen en of ze goed genoeg zijn. Pubers die iets intens hebben meegemaakt, kunnen niet altijd even goed hun verhaal kwijt bij leeftijdgenoten. Door de intense gebeurtenissen lijken ze volwassener dan hun leeftijdgenoten. Voor een deel klopt dat ook, zij kunnen zichzelf beter redden en ontwikkelen een soort tweede natuur om voor de ander te zorgen en vooral niet tot last te zijn. Omdat zij zich prima lijken te redden, is de noodzaak om extra aandacht te schenken aan deze doelgroep niet vanzelfsprekend
Het doel van het weekend is: de kinderen/jongeren een boost geven zodat ze om leren gaan met hun trauma’s. Ze hun eigen kracht en mogelijkheden laten ervaren. Ze een veilige plek geven waar zij zichzelf kunnen zijn en hun verhaal kwijt kunnen. En soms een groep vrienden voor het leven creëren waarmee zij hun gevoelens kunnen delen.

Kiwanis Club Nijmegen heeft vertrouwen in de stichting, “Hoe mooi is het nou dat deze groep gewoon kan gaan deelnemen aan dit mooie camp waar zij zo veel positieve energie uit kunnen halen.”  En dat kan door de inzet van de mannen van Kiwanis Club Nijmegen. “Het is toch heel logisch dat deze mannen even in het zonnetje gezet moeten worden!” zegt Monique met volle overtuiging.

Voor meer informatie mail of bel naar info@kinderdroomwens.nl Tel. 06-51230503.


Dit bericht delen:

Advertenties