Nieuwe Kerststollenactie Kiwanis voor het goede doel

Van onze redactie
18 november 2022

De Nijmeegse Kiwanis zijn op hun vrije zaterdagen erg druk met het bakken van Kerststollen voor het goede doel. En dat al voor het zevende jaar op rij. Elk jaar kiezen de leden van de Kiwanis Club Nijmegen(KCN) een goed doel waarvoor ze de handen uit de mouwen steken.

Deze serviceclub, opgericht in 1984, maakt deel uit van Kiwanis Internationaal. Dit is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen, onder het motto 'Serving the children of the world'. De Nijmeegse afdeling kiest daarvoor bij voorkeur doelen in de eigen regio.

Voor de kerststollenactie 2022 zijn maar liefst drie sponsorprojecten uitgekozen
De Nijmeegse vereniging Sociaal Kultureel Jeugdwerk krijgt een bijdrage voor de aanschaf van een keukentent voor haar buitenactiviteiten. Speeltuin 't Kraaiennest in Bottendaal krijgt een broodnodige renovatie ten behoeve van gehandicapte kinderen en tenslotte krijgt Stichting St. Vincentius een donatie om kinderen die in armoede leven een jaar lang sport- en danslessen te kunnen laten volgen.

De afgelopen jaren mochten zo bijvoorbeeld Stichting All 4small, het Ronald Mc Donald Huis, Kinderdroomwens, Cifla RaceRunners en Stichting Tante Lenie, een aanzienlijke donatie in ontvangst nemen.

De Nijmeegse Kiwanis zijn al vanaf oktober weer diverse zaterdagen in de weer om heerlijke ambachtelijke kerststollen te bakken bij Banketbakkerij & Chocolaterie Looijenga.

Ze hebben zelfs om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, een vol weekend circa 2000 stollen gebakken in een grote bakkerij in Noordwijk bij een collega van Looijenga.

Er is al een toezegging dat Stichting Het Gehandicapte Kind de beschikbare opbrengt voor Speeltuin 't Kraaiennest met 25% zal verhogen.

In bijgevoegd filmpje laten de Kiwanis zien dat niet alleen heel wat komt kijken bij het bakken van `zoete broodjes` voor het goede doel, maar ook dat ze er hartstikke veel plezier aan beleven.

De stollen zijn zeker de moeite waard. Volgens banketbakker Looijenga `is elk plakje een gebakje`.

De naam 'Kiwanis' is afkomstig van een Amerikaans-Indiaanse uitdrukking 'Nunc Kee-wanis' wat 'Wij handelen' betekent. In 1920 werd het motto van Kiwanis 'Wij bouwen'. Dit bleef zo tot 2005 toen leden ervoor kozen het motto te veranderen in 'Het dienen van kinderen over de hele wereld'.

Voor meer informatie zie: nijmegen.kiwanis.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024