Mensenrechtenwandeling door Nijmegen

Van onze redactie
5 november 2022

De Amnesty RightsWalk, zo heet de wandeling door Nijmegen waarin je op 14 plekken kunt stilstaan bij Mensenrechten tijdens en na de Tweede Wereldoorlog centraal staan. Actueel natuurlijk, nu we aan de vooravond staan van de herdenking van de razzia van 1942.

De Amnesty RightsWalk Nijmegen vertelt over een tijd toen mensenrechtenschendingen aan de orde van de dag waren, over slachtoffers als de Joodse Nijmeegse familie De Wijze en priester Titus Brandsma, maar ook over Oranje-Marie, studenten en gewone burgers die zich met verzetsactiviteiten bezighielden. Elke verhaal legt de verbinding met een of meer artikelen van de (huidige) Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

De route voert je langs veertien locaties bij en in het centrum van Nijmegen. Via tekst en beeld maak je kennis met de oorlogsverhalen van de stad en haar bewoners. Je kunt de verhalen zelf lezen of ernaar luisteren, die keuze is aan jezelf. Het duurt ongeveer 90 minuten om de route te lopen. Je begint aan de bij O42 op de Oranjesingel en eindigt op de Grote Markt, waar je kunt bijkomen in een van de vele terrasjes. Je kunt de wandeling downloaden en zelf lopen of je aansluiten bij een van de diverse wandelingen die Amnesty Nijmegen organiseert. Stuur daarvoor een bericht naar amnestynijmegen@gmail.com.

Download de route alvast thuis of ergens waar je een wifi-verbinding hebt.
Neem een koptelefoon mee, dan kun je de audiofragmenten beter horen.


Dit bericht delen:

Advertenties