Minister Dijkgraaf op bezoek bij FC Social Work

Van onze redactie | Foto’s: Rob Koppers
25 oktober 2022

FC Social Work is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf voor het MBO voor het jaar 2022. De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, bezocht op 20 oktober 2022 het leerbedrijf op het Nijmeegse Sportpark “De Dennen” om zich te oriënteren op dit leerbedrijf.

Saïd Achouitar, algemeen directeur van FC Social Work, ontving de Minister en presenteerde het leerbedrijf. Hij vertelde over het ontstaan in 2001 en over de activiteiten van de sociale onderneming. FC Social Work voert peutersport uit om hen al jong kennis te laten maken met bewegen en een gezonde leefstijl in een pedagogische omgeving. Daarnaast worden de Futsal Chabbab-trajecten uitgevoerd via een eigen ontwikkelde methode van coaching op het gebied van gedrag, onderwijs en sport. Tenslotte geeft FC Social Work ambulante zorg, individuele begeleiding en dagbesteding onder de noemer Move2Work. Dit laatste is in samenwerking met Driestroom.

Minister Dijkgraaf was zichtbaar positief over het werk van FC Social Work. Hij sprak uit dat hij het middelbaar beroepsonderwijs in het algemeen en stagebedrijven erg belangrijk vind. Het MBO moet gelijke waardering krijgen als het HBO en het WO. Juist de beroepen waar het MBO toe opleidt zijn van essentieel belang.

Saïd Achouitar: “Het was mooi om te zien hoe positief de Minister was over onze werkzaamheden. Het was een bezoek vol energie die ons weer verder brengt in ons werk.”

Na het bezoek aan het Sportpark ging het bezoek verder aan het ROC Nijmegen, waar de Minister zijn inzet voor de Werkagenda voor het MBO presenteerde.


Dit bericht delen:

Advertenties