Nijmeegs leerbedrijf FC Social Work verkozen tot Beste Leerbedrijf MBO 2022

Onderwijs
Van onze redactie
19 mei 2022

FC Social Work is 16 mei uitgeroepen tot beste leerbedrijf binnen het middelbaar beroepsonderwijs. Dit gebeurde tijdens het ‘Dit is MBO’-ambassadeursgala in Theater ‘Orpheus’ in Apeldoorn.

Nadat de Stichting Scoren Doe Je Samen het Nijmeegse leerbedrijf FC Social Work nomineerde voor deze prijs werd zij eerst uitgeroepen tot het beste leerbedrijf voor de sector Zorg, welzijn en sport. Nu selecteerde de vakjury onder voorzitterschap van minister Robbert Dijkgraaf van OCW FC Social Work tot een van de drie landelijke finalisten. Na een publieksstemming werd FC Social Work uitgeroepen tot Nederlands beste leerbedrijf voor het hele MBO. De prijs werd aan algemeen directeur Said Achouitar uitgereikt door minister Dijkgraaf.

Het MBO is niet alleen middelbaar beroepsonderwijs, maar vooral mega belangrijk onderwijs. MBO’ers zijn de toekomstige handjes van en voor de samenleving. Daarom zorgt FC Social Work er voor dat deze studenten goed onderwijs voor de praktijk. MBO is vooral leren in de praktijk. Door de mix van studenten van diverse typen en niveaus beroepsonderwijs – naast MBO ook HBO – kunnen studenten die bij FC Social Work stage lopen ook van elkaar leren. “Stage lopen doe je ook samen.”, aldus Ramon Barends, voorzitter van de Stichting.

MBO-studenten kunnen bij dit door SBB erkende leerbedrijf rekenen op uitstekende begeleiding om hun vak in de praktijk te leren. “Het biedt jongeren de kans om hun leven in eigen hand te nemen door een opleiding te volgen. De grote betrokkenheid laat zich zien door een heldere opleidingsvisie met persoonlijke leerdoelen, vertrouwen en ruimte om er alles van te maken,” sprak minister Dijkgraaf namens de jury.

Said Achouitar nam de prijs in ontvangst en zei dat het leerbedrijf samen vormgegeven wordt door alle medewerkers en studenten gezamenlijk. Hij zei: “Het is belangrijk om juist de jongens en meisjes waarvan gedacht wordt dat ze het toch niet kunnen juist verder te helpen met hun persoonlijke leerdoelen. Je hebt iemand nodig die in je geloofd.”

“Stichting Scoren Doe Je Samen gelooft in FC Social Work: studenten en stagebedrijf samen. Daarom zijn wij blij en trots op FC Social Work.”, besluit Ramon Barends.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen