Uitnodiging opening nieuw kerkgebouw Kerk van de Nazarener in de Gildekamp

Van onze redactie
24 oktober 2022

Juli 2021: een brand verwoest het gebouw van de Kerk van de Nazarener aan de Gildekamp 6002. Niet lang daarna komen plannen op tafel voor de herbouw en gedeeltelijke verbouw.

Foto: Lars Schwachöfer

Ruim een jaar later kijkt het kerkgenootschap met gepaste trots terug op een geslaagde verbouwing die, deels door giften, maar vooral door de tomeloze inzet van alle vrijwilligers mogelijk gemaakt is. 

U bent van harte welkom het resultaat te komen bewonderen op zaterdag 5 november tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Voor veel kerkleden staat het moment dat voorganger Jaap Maris bij 112 Vandaag voor de camera verschijnt in het geheugen gegrift. Achter hem grote rookwolken uit het dak van de kerk en brandweermannen gehuld in grote pakken om de brand te blussen. Lachend vertelt hij in de camera: “Om kerk te zijn heb je geen gebouw nodig, maar het maakt het wel makkelijker.”

De uitdagingen als er geen eigen kerkgebouw is, is het afgelopen jaar veelvuldig ondervonden: "Zo trokken we als ‘christelijke nomaden’ het afgelopen jaar van plek naar plek voor de wekelijkse samenkomsten. Na de Lutherse kerk bij het centrum, afgewisseld met het Vincentiushuis, vonden we een vaste, tijdelijke plek in het Kandinsky College. Tijdens de lockdown afgelopen winter, waarbij zonder uitzondering alle schoolgebouwen op slot moesten, streamden we onze diensten vanuit verschillende locaties, met als meest creatieve noodoplossing de kerstochtendstream vanuit de woonkamer van een van de kerkleden. 

Toen het Kandinsky College in de zomer 2022 ging verbouwen, waren we wederom ‘gebouwloos’ en moest er opnieuw geïmproviseerd worden. De hunkering naar een eigen gebouw werd hierdoor des te groter."

Ondertussen kregen de (ver)bouwplannen steeds meer vorm, waarbij niet uitsluitend gericht werd op het herstel in oorspronkelijke staat, maar meteen van de nood een deugd gemaakt werd door diverse grotere projecten aan te pakken. Naast het vergroten van de ontmoetingsruimte, was er de wens om het gebouw in zijn geheel te verduurzamen door isolatie en geluiddemping aan te brengen. Met de realisatie van een warmtepomp is het gebouw helemaal klaar voor de toekomst. 

Naast de ingehuurde, professionele bedrijven staken ook eigen kerkleden van jong tot oud wekelijks de handen uit de mouwen om het gebouw weer op te bouwen.

"Op 5 november vieren wij onze terugkeer in de wijk en nodigen wij wijkbewoners en andere geïnteresseerden hartelijk uit dit met ons mee te vieren.
Het zal een middag vol muziek zijn, waarin jong en oud een rondleiding door het gebouw kan krijgen of aan de hand van een speurtocht zelf op onderzoek uit kan gaan. De kleinste kinderen kunnen vertoeven in de crècheruimte, voor oudere kinderen is er een knutselactiviteit en voor iedereen is er een hapje en een drankje. 

Zien we u dan?"

Wilt u meer informatie over onze kerk? Kijk dan op kvdn-nijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties