Brand in Kerk van de Nazarener aan Sint Agnetenweg

Lars Schwachöfer
8 juli 2021
Vanavond ontstond omstreeks 20.00 uur brand in de Kerk van de Nazarener aan Sint Agnetenweg. De brandweer blust de brand. De weg is afgesloten voor verkeer.
De brand werd omstreeks 20.00 uur ontdekt. Al snel bleek dat er meer brandweerwagens nodig waren. Vanwege de hevige rookvorming en omdat er nog een persoon binnen zou zijn, schaalde de brandweer op naar sein 'grote brand'. De brandweer kon de brand moeilijk bereiken, dus werd een deel van de dakpannen werd weggehaald om de brand van bovenaf te bestrijden.

Na enige tijd werd de vermiste persoon gevonden. Hij bleek niet in de kerk, maar bij de buren te zitten. Toen de brand uitbrak waren er geen personen in de kerk. Na enige tijd was de brand geblust. De kerk liep forse schade op door de brand. De voedselbank, die op vrijdag altijd pakketten vanuit de kerk uitgeeft, moet uitwijken naar een andere locatie. Ook de zondagochtenddiensten van de kerk gaan de komende tijd niet door.

Team Brandonderzoek van de brandweer en de Forensische Opsporing van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Uit eerste signalen en sporen lijkt de brand aangestoken te zijn. De weg was vanwege de grote brandweerinzet langere tijd afgesloten. Verkeer werd omgeleid.

Dit bericht delen:

Advertenties