Rijbewijs automobilist ernstig ongeval Sint Annastraat ingenomen

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
17 oktober 2022

Gisteravond raakte omstreeks 21.00 uur een 19-jarige fietsster zwaargewond bij een aanrijding op de Sint Annastraat. De 20-jarige automobilist werd aangehouden en zijn rijbewijs ingenomen.

De automobilist sloeg vanaf de Archipelstraat de Sint Annastraat op en reed daarbij de fietsster aan. De fietsster wilde vanaf de overkant rechtdoor de Sint Annastraat oversteken naar de Archipelstraat. Het is niet duidelijk of de fietsster op haar fiets zat en of ze over wilde steken vanaf het voetpad of het fietspad. Wel is duidelijk dat beiden een groen verkeerslicht kregen - de verkeerlichten voor van en naar de Archipelstraat overstekende verkeersdeelnemers staan dan op groen, rechtdoorgaand op de Sint Annastraat staat dan op rood - en de automobilist haar had moeten zien.

Om die reden is hij aangehouden voor "gevaarlijk rijgedrag", met zwaar letsel tot gevolg. Er was geen sprake van alcohol- of drugsgebruik. Het rijbewijs van de man werd op het politiebureau ingenomen. Hij mocht na het verhoor naar huis.

De politie sloot de weg af en deed langere tijd sporenonderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het onderzoek is nog in volle gang. De specialisten van de Verkeersongevallen Analyse onderzoeken hoe het mis heeft kunnen gaan. De weg was langere tijd afgesloten. De auto werd in beslag genomen en weggesleept.

Over de toestand van het slachtoffer heeft de politie niet veel informatie. De vrouw ligt nog in het ziekenhuis.


Dit bericht delen:

Advertenties