Sint Annastraat gedeeltelijk afgesloten na aanrijding

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
16 oktober 2022

Vanavond vond omstreeks 21.00 uur een aanrijding plaats op de Sint Annastraat. De weg is gedeeltelijk afgesloten.

Een fietsster werd ter hoogte van de Archipelstraat aangereden door een automobilist. Enkele studentes, waaronder een geneeskundestudente, schoten te hulp. Zij hielden de ademhaling en hartslag van het slachtoffer, dat buiten bewustzijn was geraakt, in de gaten en alarmeerden de hulpdiensten. Een opgeroepen traumahelikopter, om een arts te brengen, hoefde niet te landen. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De weg is tussen de Oude Groenewoudseweg en de Doctor Jan Berendsstraat afgesloten. Auto's worden omgeleid. Fietsers worden aan één kant van de weg langs de afzetting geleid. Auto's op de Archipelstraat moeten de Javastraat op, of omdraaien.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Agenten spreken met getuigen en betrokkenen en noteren verklaringen. De automobilist is opgevangen door de politie. De Verkeersongevallen Analyse van de politie verricht sporenonderzoek. Dit kan nog enkele uren in beslag nemen. Daarna zal de auto worden weggesleept.


Dit bericht delen:

Advertenties