[Foto's] Middeleeuws genieten op Gebroeders van Lymborchfestival

Van onze redactie | Fotograaf: José Schamp
11 september 2022

De Nijmeegse gebroeders Van Lymborch staan bekend als grondleggers van de Nederlandse schilderkunst. Altijd al stond hun werk en leven centraal in de activiteiten van de stichting Maelwael Van Lymborch, die sinds 2005 het Gebroeders van Lymborch Festival organiseert en sinds 2019 het Gebroeders van Lymborch Huis openstelt voor tentoonstellingen en rondleidingen. 

Een aantal miniaturen uit het getijdenboek Très Riches Heures du Duc de Berry werd dit weekend tot leven gewekt in een spannend verhaal dat zich voltrok in het Valkhofpark. Het fictieve verhaal ging over de tragische dood van de vroeg gestorven broers Paul, Johan en Herman van Lymborch. Zijn zij wel gestorven aan de pest of was er meer aan de hand? Zus Greta van Lymborch nam de bezoeker mee in dit mysterie dat telkens begon in de Barbarossaruïne en eindigde op het toernooiveld in het park.

Middeleeuwse ambachten, vertier én bier

Ook was er een middeleeuwse ambachtenmarkt vol vertier op het Valkhof. Bij iedere kraam kon er iets geproefd, geprobeerd en geleerd worden. Bezoekers konden helpen met bijvoorbeeld smeden, weven, snijden en looien, maar ook meedansen met de troubadours, meestrijden als jonge ridder in spe of bij de taveerne genieten van het gloednieuwe La Blonde des Frères, een benefietbier gebrouwen ter ere van de Gebroeders van Lymborch waarvan de opbrengst ter goede komt van het werk van deze educatieve en culturele non-profitorganisatie.

Klik hier voor het fotoverslag


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen